Spår och Aktivering

  • Aktivering – En träningsträff där du får tips på hur du kan låta din hund gnugga geniknölarna i vardagen med enkla övningar. Toppen för att öka din vovves självförtroende, men framför allt ge dem berikning och en vettig sysselsättning
  • Personspår är en rolig kurs som inte kräver så mycket saker och planering för att kunna träna. Utan går fint att göra på sin promenad. Genom personspår ger du din hund, bra aktivering och ökar hundens självförtroende.
  • Viltspår är något som de allra flesta hundar tycker är roligt. Att få spåra är en mycket bra och tröttande aktivering. Viltspår kan du träna bara för att det är så himla roligt, men du kan också starta på prov.
  • Testa på Viltspår  1 tillfälle x 2h pris 200krNi kommer få testa på viltspår. ni får låna klöv och blod av oss.Tillfället passar alla som är nyfikna på viltspår! Från valp – äldre hund.
  • Kommande datum: 

Viltspår Grundkurs

3 tillfällen x 2h        Pris: 950 kr       Minst 4 -max 6 st hundar
En kurs för dig som vill träna viltspår med din hund.
De allra flesta hundar tycker att det är roligt att spåra och det är en mycket bra och tröttande aktivering. Viltspår kan du träna bara för att det är så himla roligt, men du kan också starta på prov.

På denna kurs lär du dig hur du kommer igång med de första spåren samt hur du jobbar vidare. 
*Skott kan förekomma!
 Datum:

Testa på Personspår 1 tillfälle x 1,5h pris 200kr   Minst 4 -max 6 st hundar

Personspår är en rolig kurs som inte kräver så mycket saker och planering för att kunna träna. Utan går fint att göra på sin promenad.

Genom personspår ger du din hund, bra aktivering och ökar hundens självförtroende.

Vi kommer testa på och lägga några personspår.

Att låta hunden använda sitt luktsinne är en av de mest tröttande aktiviteter vi kan göra med våra hundar! Att spåra är väldigt naturligt för hunden och alla hundar kan spåra. :)  Kräver ingen förkunskap och passa alla raser och åldrar

  • Personspår Grundkurs

  • Personspår fortsättning

  • Grundkurs i Kantarellsök

5 tillfällen x 1,5h  4-6 deltagare  pris: 1500kr   inkl: kursmaterial och kantareller

Detta är en nyttig och rolig kurs både för er och hunden. Du lär hunden att hitta skogen Guld och ett bra sätt att aktivera hunden mentalt.

Under kursen kommer vi gå igenom hur man börjar, hur man löser problem som kan uppstå, göra olika sök i olika terränger mm.

Kursen passar unga som äldre hundar!

Jaktapportering – Grundkurs

Vi kommer träna grundfärdigheter i första hand för retreivers och spaniels, men även andra fågelhundsraser är välkomna!

På ett lekfullt och roligt sätt lär vi hundarna hela apporteringskedjan, från att gripa, hålla och lämna av i hand.

Vi kommer också träna på; jaktfot/följsamhet, stadga, stoppsignal/dirigering, närsök

Kursen är öppen för alla åldrar, valp eller äldre hund spelar ingen roll och för dig som vill starta på prov eller bara vill aktivera din hund.

Inga förkunskaper behövs!

  • Aktivering 1 tillfälle x 1,5h Pris: 200kr

En träningsträff där du får tips på hur du kan låta din hund gnugga geniknölarna i vardagen med enkla övningar. Toppen för att öka din vovves självförtroende, men framför allt ge dem berikning och en vettig sysselsättning.

Hundar i alla åldrar är välkomna (från valp till grånos) oavsett förkunskaper! (: