Henrik Kristensson

Vem är jag?

Fotboll och innebandy har präglat större delen av min uppväxt. Efter gymnasiet började jag arbeta inom tryckeribranschen och sedan inom lager, och idag ägnar jag mig även åt hundar och hundträning.

Min första egna hund skaffade jag tillsammans med min sambo sommaren 2017, han är en gul Labrador retriever och heter Nero. Jag har alltid dragits till hundar trots att jag inte hade en egen under större delen av min uppväxt. Då var det istället min mosters, fasters eller kompisars hundar som jag fick gosa och leka med.

Beslutet att skaffa Nero grundade sig till stor del i mitt djupa intresse för hundar, men också i att jag kände att jag behövde göra en positiv förändring i mitt liv för att komma ur en svacka jag kämpat med under en längre period. Jag hade testat att ägna mig åt simning och andra kreativa aktiviteter så som målning, men inget lockade lika mycket som tanken på en hund. Så till slut fattade vi beslutet om att skaffa Nero och det var ett beslut som berikat mitt liv mer än vad jag hade kunnat ana.

Valet av ras gjorde jag utifrån mitt önskemål om att ha en aktiv hund. En hund som jag verkligen kunde jobba med och som motiverade mig till att ta mig ut och engagera mig i övningar och projekt tillsammans med honom, och detta gjorde att vi valde just en labrador. Idag förstår jag varför labradoren är så älskvärd bland människor då dem älskar kontakt, samarbete och lekar. Nero är just precis sådan, han är fylld av energi och älskar när man engagerar honom i olika övningar. Detta är något av det bästa med honom tycker jag.

I och med att vi utökade vår familj med Nero fick jag upp ögonen för professionell hundträning och jag sökte mig då till hundens hus i Göteborg och anmälde mig till instruktör och hunddagisutbildning. Denna utbildning har gett mig så mycket kunskap och övningar som jag bara väntar på att få föra vidare till er andra hundägare! Valet att utbilda mig har verkligen gjort min vardag så mycket roligare!  I framtiden ser jag att jag fortsätter min utbildning då jag är väldigt intresserad av beteenden hos hundar, så detta kan mycket väl leda till en djupare inläsning av hundbeteende.

Jag som instruktör:

Att ha kul när man tränar hund är för mig viktigt. Lika viktigt är det att vara tydlig gentemot er hundägare så att alla förstår, även en öppen dialog, alla ska känna sig hörda. Jag bjuder gärna på mig själv. Jag favoriserar ingen, alla hundägare är välkomna på kurs hos mig oavsett ras och storlek.

Utbildning

Hundinstruktör/hunddagis, Hundens hus i Göteborg.

Examen/examensdatum  2018-08-26


Kontaktuppgifter: